Event

Spansk klaveraften
05
okt.
2016

Spansk klaveraften

  • Start kl:07:30 pm

Spansk musikk av komponistene Albéniz, Montsalvatge og Granados med den spanske pianisten Fernando Cruz står på programmet på denne onsdagskonserten

Fernando Cruz har undervist klaver biinstrument ved Indiana University i 2006, ved Real Conservatorio i Madrid i 2013, og har vært ansatt ved UiS siden 2015.

Han har spilt som solist med orkester i Spania og USA, og har hatt mange solistoppdrag over hele verden. Han har også bidratt til å spre spansk musikk gjennom diverse konserter i Europa, Amerika, Midtøsten og Asia, og to CD-innspillinger.

En periode jobbet han som ballettakkompagnatør ved Compañía Nacional de Danza i Spania, og har vært orkesterpianist i USA og Norge.

Fernando Cruz er utdannet ved Real Conservatorio i Madrid og ved Hochschule für Musik «Hanns Eisler» i Berlin. Han har en mastergrad og to høyere grader ved Indiana University i USA med professorene Arnaldo Cohen, Jean-Louis Haguenauer og Menahem Pressler. Han har også fullført en bachelorgrad i matematikk ved Universidad Complutense i Madrid i 2013.

Program:
Albéniz – Suite española 35′
Montsalvatge – Sonatina para Yvette (1962) 10′
PAUSE
Granados – Allegro de concierto 8′
Granados – Valses poéticos 15′
Granados – El Pelele 4′