Musikk fra 1980-tallet I

Når man spør folk om hvilken musikk de liker, er det svært ofte at de trekker frem musikk fra ungdomsårene.

Slik er det med meg også, jeg synes uten tvil at musikken fra 1980-tallet – er den beste og den jeg ofte hører på når muligheten byr seg. Dette kommer nok av at jeg hadde min ungdom, i løpet av dette tiåret – jeg husker det som det var i går og har svært mange gode minner fra den tiden. Slik er det med mine foreldre også, de trekker ofte frem musikken fra 1950- og kanskje 1960-tallet. Jeg lytter ofte til P4 da de typisk spiller mye musikk fra nettopp 1980-tallet, og det er ikke noen tvil om at det faktisk ble utgitt mye bra musikk det tiåret.

1980

1980

Når jeg nevner artister som; One 2 Many, Grandmaster Flash og F. R. David, så forstår de fleste at vi snakker om noen av de største navnene fra dette tiåret. 1980: Bruce Springsteen har kommet med mye bra musikk, og i 1980 kom han med singelen «Hungry Heart» Denne ble faktisk kåret til årets singel, og det samme året var den solgte singelen i USA «Call me» som Blondies stod for. Pink Floyd stod for den mest solgte singelen her hjemme i Norge, dette skjedde med singelen «Another Brick in the Wall» Som jeg selv husker svært godt, dette var jo på samme tiden som den populære walkman kom.

1981

Problemet med 1980-tallet, er at det er så mange gode låter man kunne skrevet om. Men vi kommer ikke utenom Kim Carnes sin «Bette Davis Eyes» Dette ble en stor hit verden over, og ikke bare i Norge og Europa. «Start me Up» var en annen hit, som Rolling Stones stod for. Selv i 1981 var Rolling Stones, å regne som veteraner – det sier ikke så rent lite om deres fartidstid i musikkbransjen. En annen artist med lang fartstid, er uten tvil Phil Collins – som med sin «In the Air Tonight» ble den store radiovinneren i 1981. Hjemme i lille Norge herjet låta «Svake Mennesker» som en farsått over landet, og hvem husker vel ikke den smårocka Jannicke – når hun fremførte denne slageren.

1982

1982

Joan Jett & The Blackhearts knivet dette året med Olivia Newton-John, om salgstallene med henholdsvis «I Love Rock`n Roll» og «Physical» Vinneren skulle vise seg å bli, selveste dronningen av popmusikk Olivia Newton-John. Den første raphitsingelen kom også dette året, og jeg snakker om Grandmaster Flash og singelen «The Message» «Eye of the Tiger» er en låt som aldri går av moten, hver gang denne spilles så går tankene mine tilbake til tenårene. Det var i Australia at den var desidert mest populær, og det var gruppa Survivors som stod bak denne slageren-En annen udødelig slager, er uten tvil F.R. Davids «Words» Det var mot slutten av 1982, at alle hadde denne sangen på sine lepper.  Vi skal jobbe oss videre oppover på 1980-tallet, men det blir en annen gang. I mellomtiden er det bare å kose seg med dette tiåret folkens, for bedre musikk finnes det rett og slett ikke.