Sang etter de yngste barnekorene

Musikken videre etter den yngste barndommen er også mangfoldig. Musikk er mer enn bare instrumenter og spilling og etter de yngste barnekorene og barnesangen er det ungdomskor som står som neste steg. Kanskje likte du du videoen jeg var innom helt sist i forrige artikkel?

Og jeg var innom låten av Øistein Sunde om Frøken Bibelstripp. Det er eller var mye sannhet i den låte fra den tiden den ble utgitt, men hvordan den situasjonen er i dag har jeg ingen oversikt over. Men det er enten samme situasjon eller noen variant i samme stilen. Men koret er fortsatt på innsiden dørene og jobber med sine sanger og tekster.

Ungdomskor

Det finnes ganske mange slike kor rundt omkring i Norge. Og det gjøres et fantastisk stykke arbeid fra mange voksne engasjerte korister og dirigenter. De arbeider veldig ofte grats eller for «knapper og glansbilder». Lønn finnes det dessverre ingen mulighet for å betale til de fleste som jobber med kor på denne måten. Situasjonen er garantert den samme der som i så mange andre foreninger – de jobber og jobber ved siden av sin korsang for å få inn noen penger for å få betalt sine utgifter.

Mange forskjellige kor

Det er mange forskjellige kor i Norge. Det begynner allerede med barnekorene. Men det er begrenset hvor lenge man kan være i et barnekor mens man vokser.

Så kanskje går man over i et ungdomskor eller noe liknende. Der er man vel i noen år mens man er tenåring og kanskje litt etter det. Men det er også begrenset hvor lange man er tenåring. Passer seg liksom ikke helt med en sanger på 38 år midt mellom 35 sangere på rund 15-20 år. Da bør man vel finne seg et nytt kor.

Her kommer det vel flere muligheter å velge mellom. Helt vanlig blandede kor som da er åpne for alle medlemmer. Dersom disse korene har nok medlemmer har ofte en veldig god klang på grunn av de mange forskjellige stemmene og mulighetene de har med mange medlemmer.

Damekor er vel som navnet tilsier et kor for damene som ønsker å synge bare med damer. Og den samme varianten finnes for det motsatte kjønn. Et damekor er vel kanskje en liten variasjon til syklubb eller strikklubb eller hva de forskjellige ønsker å kalle sin samling for.

Mannskor kan være et kor som «gutta på jobben» en gang i tiden har startet. Positivt tiltak for å få gutta til å samles litt sosialt også utenfor jobben.

Allsang

Noe vi har sett en del av de siste årtiene er at allsang er ganske populært. Også i det offentlig. Se bare på TV programmet allsang på grensen. Et populært program som samler hundrevis med tilskuere for å være med å synge en gang i uken i deler av sommeren.

Kan jo være at det er en del artister som også er med å trekker de ut i denne sammenhengen, men det synes og det var kor og fellessang jeg var på jakt etter i denne artikkelen,