Vellykkede musikere

Musikere har som regel en veldig lang vei å gå før de gjør en suksess, mye hardt arbeid og en iherdig innsats gir som regel ett godt resultat. Men det er jo også da selvfølgelig unntak her også, noen klarer og få til en hit som virkelig slår an tidlig i karrieren. Men det er det ikke mange som klarer. Det å komme opp på til det nivået hvor man kan leve av sin musikk er nok det største målet for de fleste musikerne.

ABBA

En av de gode gamle bandene som har gjort det veldig godt med sin musikk er den Svenske gruppen ABBA som slo igjennom på 70 tallet. De var alle ganske godt etablerte musikere før de startet denne gruppen sammen, så det var ikke noen nybegynnere dette.

ABBA

Gruppen besto av Agnetha Feltskog, Anni F Lyngstad, Bjørn Ulvaeus og Benny Andersson. De startet opp i 1972 og det var både Bjørn og Benny som sto for det meste av låtskrivingen og de var også musikkprodusenter. De hadde jobbet en god del sammen før med å skrive låter til andre artister så de kjente hverandre godt i fra før. Gruppens første opptreden i sammen skjedde to år før det opprettet bandet, det var på en restaurant i Gøteborg og de kalte seg da bare Festfolket. Samme året var de igjen samlet under en tv sending og fremførte låten California here i come.

Første singel

Gruppens første singelplate kom de ut med i det samme året de startet opp, det var da med låten People need love. Dette ble ingen stor hit men man ble oppmerksom på denne nye gruppen i mange land. Den egentlige første virkelige hiten de hadde ble med låten Ring Ring som de kom ut med i 1973, den ble fremført under musikkfestivalen og låten endte da på en tredjeplass. Så selv om låten ikke vant ble den veldig godt mottatt av publikum rundt omkring.

Første singel

Året etter ble det en enda større hit for gruppen, det var da under musikk konkurransen Eurovision Song Contest som da ble avholt i Brighton i England. Her fremførte de låten Waterloo som virkelig gikk som en farsott over det meste av verden etterpå. Suksessen til gruppen var da ganske sikret da, men det gjelder å holde publikum varme og de kom stadig ut med ny og veldig bra musikk som slo an på den tiden.

Stil

De hadde også en egen klesstil og sammen med koreografien som G Tainton og O Sandstrøm sto for, dette var også en ganske ny stil som sammen med musikken gjorde gruppen verdens kjent. ABBA holdt det gående i ti år før de bestemte seg for å ta en pause, men det var nok ikke meningen den gangen at denne pausen ble så lang som den gjorde. Først i 1986 hadde de en opptreden i sammen igjen, det ble med den ene. Det gikk enda mange år til før de bestemte seg for å spille inn nye låter. Gruppen er ikke formelt oppløst, så det er nok en mulighet for at de kommer ut med mere av sin musikk i tiden fremover.